Tryg bilforsikring: Den fleksible løsning

Med en bilforsikring fra Tryg kan man føle sig bare en smule mere tryg i trafikken. Tryg bilforsikring blev i 2015 kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk Penge. Hvis man derfor gerne vil være sikker på at vælge en af de bedste bilforsikringer på markedet, kan man med god samvittighed vælge en bilforsikring fra Tryg. Der er kan også være mange andre fordele ved at vælge en Tryg bilforsikring. Hos Tryg har de desuden et stort udvalg af bilforsikringer og tilvalgsdækninger, hvilket gør at man altid kan være sikker på at få en bilforsikring, der passer helt perfekt til hver enkelt bilejers behov.

Fordele ved Tryg bilforsikring

Udover at Tryg bilforsikring i 2015 blev kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk Penge, er der også mange andre fordele ved at vælge en Tryg bilforsikring. Hvis man køber en bilforsikring hos Tryg efter man er fyldt 30 år, bliver man automatisk elitebilist. Uanset om man er erfaren bilist eller ej, kan man altså blive betegnet som elitebilist hos Tryg, hvis man er fyldt 30 eller derover. Det eneste det kræver er, at man dog ikke har haft nogen skader inden for de seneste tre år.

En anden god grund til at vælge en bilforsikring fra Tryg er, at du kan vælge at betale 0 kr. i selvrisiko på ansvarsskader, hvis du er fyldt 26 år. Hvis man altså har valgt at købe en delkasko eller kasko hos Tryg, og man uheldigvis får lavet en skade på en anden bil, så dækker Tryg ansvarsskaden.

Man kan selvfølgelig også vælge at købe en bilforsikring med selvrisiko, men hos Tryg er der ikke krav om, at man gør det. Endnu en fordel er, at prisen på forsikringer hos Tryg beregnes ud fra ens alder og erfaring med at køre bil. Så længe man har den samme bil, så stiger prisen altså ikke, hvis man er uheldig og får en skade eller to. En Tryg bilforsikring er desuden en meget fleksibel bilforsikring, som kan udvides og tilpasses efter behov.

På den måde kan man nemt vælge tilvalg der passer til ens eget behov. Eksempelvis kan man vælge et tilvalg kaldet parkeringsskade, som dækker skader man typisk støder ind i på en parkeringsplads. Det kunne for eksempel være, at andre har smækket deres bildør op i din bil uden at efterlade en seddel med kontaktinformation. Man kan også vælge tilvalg der er skræddersyet til, hvis man låner bilen ud til sine børn og uheldet er ude. Hos Tryg kan man altså nemt få en bilforsikring der passer til ens behov.

Selvrisiko kan betale sig

Selvom det fra år 2016 er et krav, at man har en selvrisiko på minimum 6.559 kr., hvis man er under 26 år og har tegnet en bilforsikring, kan det stadigvæk betale sig at have en selvrisiko, hvis man er ældre end 26 år. Når man er ældre end 26 år kan man nemlig godt købe en bilforsikring uden selvrisiko, men vælger man alligevel at have en selvrisiko på sin bilforsikring, vil prisen på forsikringen blive billigere. Det er altså billigere at have en bilforsikring med selvrisiko. I visse tilfælde kan det derfor godt betale sig at vælge en Tryg bilforsikring med selvrisiko – også selvom man er ældre end 26 år.

Forskellige typer af bilforsikringer

Der findes mange forskellige typer af bilforsikringer hos Tryg. På den måde kan man nemt vælge den bilforsikring, der passer bedst til ens behov. Det betyder, at uanset om man ønsker at dække hele bilen eller kun noget af den, så kan du helt selv vælge det. Blandt andet tilbyder Tryg følgende bilforsikringer: Ansvarsforsikring, førerforsikring, delkaskoforsikring, kaskoforsikring og stilstandsforsikring.

Ansvarsforsikring

Når man køber en bil er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Denne type forsikring dækker skader på andre personer eller på deres ting, hvis man som billist er skyld i, at der er sket et uheld. En ansvarsforsikring hos Tryg bilforsikring dækker kun andre og deres ting, og den dækker derfor ikke skader på ens egen bil. Hvis man ønsker at dække eventuelle skader på ens egen bil bør man i stedet vælge en bilforsikring af typen delkasko eller kasko, som også dækker den lovpligtige ansvarsforsikring.

Førerforsikring

Idet en ansvarsforsikring kun dækker skader på andre personer og deres ting, kan det være en god ide at tilkøbe en førerforsikring. Med en førerforsikring får man dækket eventuelle skader på føreren af bilen ved eneuheld. Det betyder, at hvis føreren af bilen – uanset om det er ejeren af bilen eller ej – eksempelvis kommer til at køre ind i et træ og pådrager sig skader, vil forsikringen dække. Tryg bilforsikrings førerforsikring er en tilvalgsforsikring, som vil dække for varigt mén, erhvervsevnetab, tabt arbejdsfortjeneste, tab af forsørger, tandskade og begravelseshjælp. Hvis man vil have dækket skader på selve bilen anbefales det at man sørger for at købe enten en delkaskoforsikring eller en kaskoforsikring.

Delkasko

En bilforsikring af typen delkasko er typisk et godt valg, hvis man eksempelvis har en lidt ældre bil, og man gerne selv vil betale for små skader, som bilen vil komme ud for. En delkaskoforsikring fra Tryg bilforsikring dækker den lovpligtige ansvarsforsikring, og den dækker også i tilfælde af tyveri eller totalskade af bilen. Alt efter behovet kan en delkaskoforsikring også nemt suppleres med diverse tilvalgsforsikring, som Tryg bilforsikring udbyder. Bruger man bilen i udlandet vil delkaskoforsikringen sørge for, at man har redningshjælp via SOS.

En delkaskoforsikring dækker også for retshjælp. En retshjælpsforsikring dækker alle udgifter til sagsomkostninger ved visse private retstvister, i tilfælde af at man er blevet involveret som enten bruger, fører eller ejer af den forsikrede bil.

Kaskoforsikring

En kasko forsikring fra Tryg bilforsikring dækker bilen fuldt ud, og er på sin vis den bedste forsikring til bilen. Typisk er der mange som vælge en kaskoforsikring i forbindelse med at de bliver ejer af en nyere bil, en bil af generelt høj værdi, eller hvis de har en leasingbil. Med en kaskoforsikring kan man være sikker på at være dækket i tilfælde af tyveri, brand eller totalskade af bilen, og samtidig skal man ikke bekymre sig om mindre skader, som man ønsker at få repareret; det hele bliver dækket af kaskoforsikringen. Når man køber en kaskoforsikring til sin bil hos Tryg får man samtidig lov til frit at vælge mellem alle Trygs tilvalgsforsikringer. Får man brug for redningshjælp i udlandet, er det også dækket.

Denne bilforsikring dækker også for retshjælp, på samme måde som en delkaskoforsikring gør.

Stilstand

Tryg bilforsikrings stilstandsforsikring er egnet til biler der i en periode ikke skal bruges som et køretøj, og derfor er placeret uden for færdselslovens område. Denne type bilforsikring dækker i tilfælde af brand, tyveri, vandskade og behov for retshjælp på bilen.

Stort udvalg af tilvalgsdækninger til Tryg bilforsikring

Hos Tryg findes der mange forskellige tilvalgsdækninger eller tilvalgsforsikringer til bilen, som man kan supplere sin bilforsikring med. Har man valgt en delkaskoforsikring, vil man kunne vælge mellem en række af disse tilvalgsforsikringer, mens man med en kaskoforsikring har fuldstændig frit valg blandt alle Tryg bilforsikrings tilvalgsforsikringer. Blandt andet kan man vælge at tilkøbe tilvalgsforsikringer såsom værdiforringelse, ekstraudstyr, førerforsikring, friskade og glas, parkeringsskade, lånebil ekstra, ung bag rettet, Tryg vejhjælp og udvidet Tryg vejhjælp. Alt efter hvad man hver især har behov for som billist (og eventuelt som familie) kan man tilpasse sin bilforsikring lige som man vil og på den måde altid føle sig sikker og tryg i trafikken.