Betalingsringen rundt om København vil få enorme konsekvenser for trafikken

Du skal betale bompenge for at komme ind og ud af Storkøbenhavn

Betalingsringen rundt om København vil få enorme konsekvenser for trafikken. Betalingsring København kommer kort sagt til at betyde, at alle bilister skal betale bompenge for at komme ind i Storkøbenhavn. Den københavnske betalingsring går ud på at bruge vejafgift som trafikbegrænsende foranstaltning. Man vil forsøge at ramme bilisterne på pengepungen og dermed tvinge dem over i den kollektive transport.

Man kan godt forestille sig scenariet, hvor flere og flere bilister efterhånden vil begynde at benytte den kollektive trafik mere, når arbejdet inde i indre København skal passes. Vejafgift i storbyer i Europa flytter altid flere folk over i busser og tog. Dermed er der færre bilister på vejene og man vil nok også opnå en renere luft i byen.

Der er dog heller ingen tvivl om, at forslaget er meget upopulært blandt dem, der ikke gider vente halve og hele timer på den forsinkede bus (eller det forsinkede tog). I stedet for blot at kunne sætte sig ind i bilen og køre direkte, vil mange være tvunget til at stå i mange vinterkolde morgener og vente på den kollektive trafik, der altid får på trynen for at være elendig og forsinket.

Derudover kommer der også problemer, når forældre på den forkerte side af betalingsringen fx skal hente børnene i børnehaven.