Euro NCAP | realistisk og uafhængig vurdering af sikkerheden

Euro NCAP tester de fleste nye biler på markedet

Før man køber ny bil er der altid en lang række ting, der skal overvejes. Der er naturligvis sådan noget som, hvor langt bilen kører på literen, og om det er en diesel- eller benzinbil, men der er også kommet rigtig meget fokus på sikkerhed – med rette. Når danskerne kigger på bil, er det nu ikke længere udelukkende prisen, hestekræfterne og alle de mere ‘gammeldags’ ting, der er i højsædet; det er derimod sikkerheden.

Udover at bruge sin sunde fornuft, når man gennemgår sin nye bil (før købet), er der også en lang række muligheder for at tjekke, om bilen er sikker. Eksempelvis tjekker Euro NCAPs de fleste nye biler på markedet. Euro NCAPs laver bilanmeldelser og beskriver om bilen er sikker eller ej. Det er ganske simpelt: en bil får en score fra 1-6, hvor 6 stjerne er en garanti for sikkerhed. Hvis man gerne vil have en sikker bilmodel og sørge for familiens sikkerhed, bør man altså vælge en ny bil, der scorer højt.

Det er naturligvis også en god idé at læse andre bilanmeldelser (læg specielt mærke til, om bilen har en god deformationszone), både på uafhængige hjemmesider og på bilproducenters hjemmesider. Husk på, at det er din og din families sikkerhed, der står på spil næste gang du køber ny bil.

Husk: 6 stjerne giver sikkerhed.