Kør ud i verden med Alka bilforsikring

Det er ikke billigt at købe bil. Den er heller ikke billig i drift. Når den skal forsikres, koster det også nogle gange kassen. Men der er penge at spare i den lange ende, hvis man sonderer forsikringsterrænet. Mange penge. Alka er et af de selskaber, der er værd at tage et kig på, når man vil forsikre sin bil. Der er nemlig lavet undersøgelser, der påviser, at syv ud af ti bilejere vil kunne spare penge ved at vælge Alka frem for andre selskaber. Det er da klart en god idé at have i mente, inden man beslutter sig.

Hos Alka tilbyder de som udgangspunkt to forskellige forsikringer: Ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Begge typer er essentielle at have, inden man drager ud på kongerigets mange og lange landeveje. Udover de to typer, findes der også forskellige forsikringstyper, man kan vælge som tilvalg. Herunder indgår blandt andet vejhjælp, som er relevant, hvis skaden sker, og man ikke har mulighed for at komme hjem. Vejhjælp sørger for, at både fører og passagerer kommer sikkert hjem, og så bliver bilen transporteret på værksted. Denne type tilvalg er blot ét af mange gode tilbud hos Alka forsikring.

Vær på den sikre side med en ansvarsforsikring hos Alka forsikring

Når man er på udkig efter en forsikring til sin bil, er det første, man skal kigge efter, en ansvarsforsikring. Denne er ikke blot super ideel at have, hvis man kommer til at gøre på andre og deres ejendele. Den er også lovpligtig. Man lægger sig simpelthen ud med lovgivningen, hvis man drager ud på vejene uden en ansvarsforsikring. Sådan har det været for alle biler og køretøjer de seneste hundrede år, og den har til formål at sikre både bilejeren og modparten i tilfælde af ulykker.

En ansvarsforsikring er ikke kompliceret at forstå. Helt basalt sørger den for dække bilejeren, hvis denne ved et uheld skulle forvolde skade på andre mennesker, deres bil eller andre ejendele ved et uheld eller en ulykke. Denne dækker også førerens medpassagerer, hvis disse skulle komme til skade under kørsel. Med en ansvarsforsikring er førerens erstatningsansvar dækket. Det betyder, at hvis man ved et uheld kommer til at lave en massiv bule i en anden bil, fordi parallelparkeringen driller, så dækker ansvarsforsikringen erstatningen, når man først har betalt selvrisikoen.

Prisen på en ansvarsforsikring varierer ikke blot for forsikringsselskab til forsikringsselskab. Der er flere faktorer, der spiller ind her. Blandt andet bilens type, alder og erfaring. Hos Alka bliver der taget høje for alle disse, når man bestiller tilbud på den lovpligtige ansvarsforsikring. Her tages også højde for, hvilken selvrisiko der skal betales ved uheld meldt til forsikringen. Med en ansvarsforsikring er man sikret, at man er dækket ind, hvis man gør skade på andre og deres ting. Hvad der ikke er dækket ind, er én selv og ens egne ejendele – herunder også bilen. Har man interesse i dækning på dette område også, skal man anskaffe sig en kaskoforsikring. Så er man på den helt sikre side.

Husk også kaskoforsikringen, når du bestiller Alka forsikring

En ansvarsforsikring dækker som nævnt ovenfor ikke skader på egen bil. Den del skal man have en kaskoforsikring til. Denne er ikke på samme måde lovpligtig, men den er ikke desto mindre rigtig vigtig at have alligevel. En kaskoforsikring er den forsikring, der sørger for, at man er dækket ind, hvis der sker skader på ens egen bil ved et uheld. Det gør sig også gældende for bilens tilbehør. For at sætte det helt tydeligt op, så er det ved et uheld, man er ansvarlig for, ansvarsforsikringen, der dækker de skader, man er skyld i på andre og deres ejendele. Og så er det kaskoforsikringen, der dækker de skader, der sker på ens egen bil og tilbehør. Netop derfor skal man have begge forsikringer for at være dækket helt ind.

En kaskoforsikring dækker også reparationer af ens bil og tilbehør. Skulle man komme i karambolage med én med lange fingre, er det også kaskoforsikringen, der skal i brug. Denne forsikring dækker nemlig også tyveri af både bilen og dennes tilbehør. Samtidig er man med en kaskoforsikring fra Alka også dækket ind, hvis man kører i udlandet og uforudset kommer i vanskeligheder. Det kan være på grund af et pludseligt driftstop eller en skade, der er omfattet af kaskoforsikringen. Derfor kan man altså trygt pakke bilen og tage på ferie med den, hvis man er dækket.

Hos Alka kan man også nøjes med at købe sig en delkasko. En delkasko af en begrænset udgave af den førnævnte kaskoforsikring. Det vil sige, at den dækker mange af de samme områder som en kaskoforsikring, men altså ikke dem alle. Den er derfor en smule billigere, og den kan klart være god en mulighed, hvis man ejer en bil af ældre dato.

Spar penge hos Alka forsikring som elitebilist

En elitebilist, hvad er det? Kan man spørge sig selv. Svaret er så simpelt. Det er én person, der er dygtig til at køre bil, forstået på den måde, at bilisten har stor erfaring med kørsel – og kan gøre det uden at gøre skader på bilen. Dermed er udtrykket ”elitebilist” sigende omkring, hvor dygtig en bilist, man er. Og netop ens egen dygtighed er væsentlig i forhold til prisen på forsikringer. Jo dygtigere man er, jo billigere er forsikringerne at betale sig fra. Det hænger sammen med, at risikoen for at forsikringsselskabet skal udbetale erstatninger er umiddelbart lavere, hvis man er en ørn i trafikken. Det giver jo selvfølgelig god mening, og det er klart en fordel for kunden.

Hos Alka bevæger man sig på forskellige trin i forhold til, hvor meget man betaler i forsikring. Hvert trin er et udtryk for erfaring og kørsel uden skader. Der er otte forskellige præmietrin, og hvor man ligger på trinnene afgøres af ens egen historik. Derfor starter man som udgangspunkt på trinnene et-syv, hvis man er ny bilist eller har en historik med skader. For hvert år man derefter formår at køre skadefrit, stiger man et trin. Skulle man være ude for et uheld, som resulterer i skader, skal man ikke frygte at rykke ned på trinnene. Står man på eksempelvis trin nummer tre, når man laver en skade, rykker man ikke ned. Man bliver blot stående på præmietrin nummer tre et ekstra år. Det bliver altså ikke dyrere, bare fordi man laver en skade.

Når man når trin nummer otte, kan man kalde sig selv for elitebilist. Det betyder, at ens forsikring bliver både bedre og langt billigere – og når man først er trin otte, forbliver prisen for forsikring den samme i fremtiden. Det er uanset, om man fortsat kører helt uden skader eller om man ved at uheld får skader. Det kan derfor godt svarer sig at køre med ynde i trafikken, hvis man har interesse i at betale så lidt som muligt for sin forsikring.

Det er ikke kun billigt hvis man samler alle sine forsikringer

Mange forsikringsselskaber tilbyder billigere forsikringer, hvis man samler dem alle et og samme sted. På den måde kan de tjene flere penge på den enkelte kunde, og det er selvfølgeligt smart for det enkelte selskab. Alka er ikke et af den slags selskaber. Hos Alka er det vigtigt og relevant, at kunden altid bliver tilbudt den bedste pris for forsikringer, også selvom der kun er tale om en enkelt. Derfor skal man betale det samme for hver enkelt forsikring hos Alka, uanset om man har en eller flere. Dermed skal man som kunde ikke føle sig presset til at samle alle forsikringerne ét sted for at få den bedste pris. Hos Alka får man altid den bedste og billigste pris på de enkelte forsikringer.

Der er flere penge at spare med en forsikring hos Alka

Hos Alka bliver der taget udgangspunkt i kunden, når forsikringen tegnes. Det gør sig både gældende i forhold til prisen og præmietrin, men også i forhold til kundens forbrug. Er man typen, der årligt nedlægger kilometer efter kilometer på landevejene, vil der være forskel på prisen sammenlignet med én, der sjældent bruger sin bil. Forsikringen bliver altså billigere, hvis du ikke kører så ofte og i øvrigt heller ikke kører så langt.

Når man tegner en forsikring angiver man, hvor mange kilometer man kører årligt. Denne faktor kommer til at spille en afgørende rolle for, hvor meget prisen kommer til at forlyde på. Når man først har tegnet en forsikring, kan man løbende opdatere sit forbrug, så prisen for forsikringen altid passer hertil. Det betyder, at der hos Alka kan være flere penge at spare, hvis man sørger for at holde sig opdateret. På den måde behøver det ikke nødvendigvis at ruinere én at have en bil. En bil er måske en dyr fornøjelse, men ikke desto mindre en god fornøjelse, hvis man ved, man er forsvarligt dækket ind til en retfærdig pris. Det må siges at være den bedste type forsikring, og netop den type forsikring man tilbyder kunden.