IF Bilforsikring |Anmeldelse af IF Bilforsikring

IF forsikring er nordens førende forsikringsselskab

[Spar op til 500 kr. på din bilforsikring hos IF Bilforsikring i dag, klik her]

Hos IF Bilforsikring kan du, ud over den obligatoriske ansvarsforsikring, vælge mellem fire forskellige muligheder: Delkasko, Kasko og de to tilvalg: Kasko Plus og Bil Super. Delkasko bruges normalt til lidt ældre biler med en lille salgsværdi. Den dækker hovedsageligt brand, tyveri, frontrude, retshjælp og redningshjælp i udlandet. Du kan få hjælp til vurdering af dit behov i vores guide til kaskoforsikring.

Med kaskoforsikring har du alle dækningerne i delkasko. Derudover for du dækning får alle de skader, som du selv eller en anden er skyld i, fx hærværk. Hvis der er pant i bilen, forlanger panthaver som regel, at du køber en kaskoforsikring til din bil. Kasko Plus giver dig alle dækningerne i Kasko – derudover får du også en førerpladsdækning, og udfylder dermed en mangel i den lovpligtige ansvarsforsikring.

Ved eneulykker er der nemlig ingen modpart, som kan gøres ansvarlig for skader på dig, der kører bilen og så dækker ansvarsforsikringen ikke. Denne dækning opnår du med Kasko Plus. Til slut har du Bil Super, som er IF’s mest omfattende bilforsikring. Udover dækningerne som nævnes under Delkasko, Kasko og Kasko Plus, er du sikret mod skade på motor og du får en udlejningsbil i op til 5 uger, hvis din bil bliver stjålet.

IF forsikrings Partner-værksteder

IF har et samarbejde med mange autoværksteder i hele landet, som de synes har den nødvendige kvalitet. Disse værksteder kalder de for IF Partner-værksteder. Hvis du benytter et af disse værksteder under reparation af din bil, vil du også have rådighed til en bil, under hele reparationsperioden. Denne fordel fås, ligegyldig om du har valgt en delkasko eller en fuld kaskodækning, og om du er elitebilist eller ej.

Hvis der skulle påstå en skade på din bil, ringer du blot til IF forsikring, som derefter kontakter det nærmeste partner-værksted som har forstand på netop dit bilmærke, og sætter dem in i den situation du har forklaret til forsikringsselskabet. IF forsikring har en policy, som siger at de holder deres del af aftalen, hvis du holder din. Det som de vil have dig til at overholde, er at du skal huske at låse bilen, når du går fra den.

Dine reservedæk og -fælge (vinterdæk/sommerdæk) skal opbevares i et aflåst rum. Læg ikke noget synligt, som opfordrer til indbrud, og tænk over, hvor bilen kan stå sikkert parkeret til dagligt. De mere nøjagtige regler for bilforsikringen står nøje beskrevet i vilkårene, hvilket er en godt idé at læse igennem, inden man beslutter sig for at vælge netop denne bilforsikring.

”Ret” til en skade hvert tredje år

Som så mange andre forsikringsselskaber arbejder IF med trin. Deres kaskoforsikring er reguleret med bonustrin. Her rykker du tre trin tilbage, hvis du får en skade. Men er du elitebilist, hvilket opnås på trin 17, og har kørt skadefri de seneste tre år, skal du ikke betale mere for bilforsikringen, selvom du får en skade. I praksis betyder det at du har ”ret” til en skade hvert tredje år, uden at det koster ekstra.

Hvis du derimod får en skade fx to år i træk, så bliver forsikringen dyrere. Men hos IF har du også en anden måde at være elitebilist på, nemlig FastPris Elitebilist. Er du FastPris Elitebilist og får en skade, påvirker det som udgangspunkt hverken dit bonustrin eller prisen på din bilforsikring, og du kan derfor fortsætte som elitebilist. Du skal dog betale din selvrisiko.

FastPris Elitebilist

Du kan blive FastPris Elitebilist efter tre år som skadefri elitebilist hos enten dem eller et andet selskab. Derudover skal du være fyldt 30 år, samt have en IF Aftale (en IF Aftale omfatter 3 forsikringer: familie og/eller husforsikring, bilforsikring og fritidshus- eller ulykkesforsikring).

Inden du vælger IF som din bilforsikring, vil det være klogt at se om der findes en bedre billig bilforsikring, indenfor den type forsikring du ønsker. Dog kan et billigere alternativ gøre processen, hvis du får en skade, mere besværlig for dig. Så inden du vælger en billig bilforsikring, gør du klogt i at undersøge alle de fordele eller ulemper der er, inden for din ønskede prisklasse.

IF er kendt for oftest at være hurtige med at betale for de skader der er forekommet, men i nogle tilfælde kan man komme ud i en lang debat om hvem der skal betale for hvad.