FDM bilforsikring – Forenede Danske Motorejere

Man føler sig ofte mere sikker, når man drager ud på landevejene, hvis man ved, man er godt forsikret, hvis uheldet skulle være ude. En bilforsikring fra FDM giver lige netop den sikkerhed. Hvis man er medlem af Forenede Danske Motorejere, kan man købe FDM’s bilforsikringer. Her er det dog værd at bemærke, at der er nogle særlige krav til unge. Unge mellem 18-24 år skal nemlig have været medlem i minimum seks måneder, før de kan købe forsikringer hos FDM.

En anden ting, der er værd at bemærke, er, at man sagtens kan købe en ansvarsforsikring hos FDM, men har man også ønsker om andre forsikringer til bilen, herunder en kaskoforsikring, skal man have sin indboforsikring hos FDM også. Det gør det også lettere at holde overblikket over alle de forsikringer, man nu måtte have. FDM tilbyder forsikringer på mange forskellige områder, så hvis man først har både bilforsikring og indboforsikring der, er det ikke svært at samle alle de resterende forsikringer hos dem også. Og det er jo altid en god idé med forsikringer. Uheldet rammer jo alle i ny og næ, men når den gør, kan det give en ro i maven, hvis man ved, at man er dækket ind. Det gælder selvfølgeligt også, hvis man kalder sig selv bilejer.

Det er dit ansvar at have en ansvarsforsikring

Den kan du få hos FDM’s bilforsikring. Som bilejers står det skrevet i loven, at man skal have en ansvarsforsikring. Som det står nævnt ovenfor, kan man snildt få denne hos FDM, såfremt man er medlem. En ansvarsforsikring er utrolig vigtig at have. Både for ens egen men også for andres skyld. Ansvarsforsikringen er den forsikring, man har brug for at benytte, hvis man ved et uheld får gjort skade på andre og deres ejendele. Det er den forsikring, der sørger for at dække det erstatningskrav, man kommer til at stå med som følge af uheldet.

Hos FDM betaler man det samme for sin ansvarsforsikring, uanset om man dagligt kører flere hundrede kilometer ud af de danske veje, eller om man ikke engang har bilen i brug på daglig basis. Det kalder de fri kilometer, og det betyder, at man ikke behøver konstant at holde øje med ens forbrug og indberette det. Det giver en vis frihed. Samtidig er det indforstået i FDM’s tilbud om ansvarsforsikring, at denne altså ikke stiger, hvis man er ude for en skade. Dette kaldes en fastprisordning, og det sikrer, at man altid kan vide sig sikker på, hvor meget man skal betale for sin forsikring. Den bliver aldrig dyre.

Mens du er i gang, så husk også lige kaskoen

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men den er mindst lige så vigtig at have som ansvarsforsikringen. Kaskoforsikringen er den forsikring, der dækker skader på ens egen bil og udstyr. Den stiger, nøjagtigt som ansvarsforsikringen, heller ikke i pris, fordi man er ude for en skade. Her kan man altså også føle sig sikker på, at man ikke pludseligt skal af med mere end forventet som en følge af et uheld. Kaskoforsikringen dækker mange af de forskellige skader, der kan ske, når man sidder bag rattet.

Kaskoforsikringen dækker også de skader, der sker, når man ikke er placeret i bilen. Det kan for eksempel være hærværk. Man ser ofte i film, at folk i et hævngerrigt øjeblik ridser en anden persons bil. En sådan opførsel er med ondsindet hensigt, og netop den slags dækker en kaskoforsikring hos FDM også. Det kan også være forsættelige buler og lignende. Skulle en genstand styrte fra himlen og ned på bilen med ødelækkende følger, dækker forsikringen også her. Og skulle man være så uheldig, at bilen møder en tyveknægt, er man også dækket ind her. Det er både, hvis der er tale om tyveri af udstyr og af selve bilen.

Med en kaskoforsikring kan man også føle sig sikker i udlandet, og hvis det ikke er nok, tilbyder kan man også få tilbudt retshjælp gennem sin kaskoforsikring fra FDM. Det betyder altså, at man kan få dækket sin advokatbistand, hvis man som ejer, bruger eller fører af den forsikrede bil kommer i karambolage med en anden bilist, der vælger at sagsøge. Retshjælpen dækker også, hvis det er en selv, der vælger at sagsøge. Ydermere dækker forsikringen både skader ved brand og eftermonteret udstyr op til 20.000 kroner. Dermed er det altså en rigtig god idé at anskaffe sig en kaskoforsikring, når man først har bestilt sin ansvarsforsikring. Også selvom den ikke er lovpligtig.

Overvej også, om det er en god idé med tilvalgsforsikringer

Selvom man er utroligt godt dækket ind med en ansvars- og kaskoforsikring fra FDM, kan man stadig gøre yderligere for at sikre sig selv og sin bil. FDM tilbyder her en lang række tilvalgsforsikringer, der kan være gode at have. Man kan blandt andet med fordel tilvælge en forsikring, der dækker, hvis man er eftermonteret udstyr for over 20.000 kroner. Endvidere kan man få en selvrisikodækning, der sørger for, at man ikke skal betale selvrisiko på kaskoskader som blandt andet tyveri, hærværk, skader på bilens glas, brand og mange andre. Er der sket skader på bilens forrude, der gør, at hele ruden skal udskiftes, skal man dog stadig betale selvrisiko, men med en selvrisikodækning er denne væsentligt nedsat.

Hos FDM bilforsikring kan man også tilvælge sikring i forhold til førerulykke. Denne sørger for, at der vil blive udbetale en erstatning, hvis man får varige mén som følge af et færdselsuheld. Denne type tilvalg dækker også de eventuelle passagerer, man har med sig i bilen. Dette tilvalg er altså en god idé, hvis man vil sikre sig selv og dem, man har med under kørsel.

Yderligere kan man hos FDM bilforsikring få det, der hedder leasingdækning. Denne er der godt nok selvrisiko på, men med en sådan, kan man føle sig helt sikker på at være dækket ind, hvis der konstateres pludselige, uventede og mekaniske skader, når man afleverer den bil, man har leaset. Der er altså mange gode tilvalgsforsikringer at overveje, når man alligevel er i gang med at forsikre sin bil. Når man er forsikret hos FDM er man også dækket ind, hvis ens ægtefælde eller samlever bruger bilen. Og samtidig kan man sagtens låne sin bil ud til de børn, man måtte have. Er børnene under 25 år, bør man dog være opmærksom på, at der er en forhøjet selvrisiko.

Som elitebilist kan du spare yderligere

Konceptet ”at være elitebilist” er en måde, hvorpå et forsikringsselskab kan belønne deres gode kunder. De trofaste kunder, der kører ordentligt. Som elitebilist bliver det langt billigere at betale sig fra sine forsikringer, fordi selskaberne regner med, at man fortsætter med at kører ordentligt. Og det gør man jo, både for sin egen og andres skyld. Som udgangspunkt kan man blive elitebilist, hvis man er kørt uden at få skader i fem år. Med en bilforsikring fra FDM er der dog også andre faktorer der spiller ind. Hos FDM er man overbevist om, at medlemmer over 30 år er gode bilister. Derfor kan de få status som elitebilister, hvis de som sagt er over 30, har indboforsikring hos FDM, har enten ulykkes-, hus- eller sommerhusforsikring hos FDM og selvfølgeligt har en tilfredsstillende kørselshistorik. Det er en stor tillidserklæring til medlemmerne, som så stolt kan kalde sig elitebilister. For der er da noget prestige i at kunne betegne sig selv som værende en dygtig bilist. Det er en win-win situation.

Husk det røde kort, når du kører ud i verden

Og husk også det grønne! Når man drager ud på bilferie eller lignende, der betyder, at man krydser den danske grænse, skal man huske at have det røde kort med sig. Det røde kort beviser, at man har en kaskoforsikring. Det vil sige, at man kan bevise, at man er dækket ind, hvis man er ude for kaskoskader uden for kongerigets grænser. Med det røde kort kommer også en oversigt over kontaktoplysninger, og så indeholder denne i øvrigt informationer om, hvordan man er dækket ind i udladet. I Kosovo gælder det røde kort ikke, og derfor skal man huske at købe en særskilt ansvarsforsikring, når man kører ind i landet.

Det grønne kort er det kort, der beviser, at du har en ansvarsforsikring. Det grønne kort er ikke nødvendigt at have med sig overalt. Dog er der mange lande i Østeuropa og visse lande uden for Europa, der kræver, at du har det med dig. Det gælder blandt andet Albanien, Tunesien og Israel. Resten af listen kan man finde på FDM’s hjemmeside. I Kosovo gælder det grønne kort ikke, og derfor skal man huske at købe en særskilt ansvarsforsikring, når man kører ind i landet. Begge kort skal bestilles i god tid før afrejse. Og det røde kort kan man endda få med sig på telefonen via en app. Det betyder altså, at man med en bilforsikring fra FDM er rigtig godt dækket ind. Både i inden for Danmarks grænser og i udlandet. Mere sikker kan man vist dårligt føle sig.