Bilforsikring fra TopDanmark – føl dig helt sikker på landevejene

Kan man nogensinde føle sig for sikker? Svaret er umiddelbart nej. Det kan man nok ikke. Man ved aldrig, hvornår uheldet rammer, men når det gør, er det rart at føle sig dækket ind. Sådan er det også med biler. Det kan være et uopmærksomt øjeblik bag rattet, der gør, at bilen pludseligt står totalskadet. Endnu værre er det, hvis andre også er kommet til skade. Derfor er det uendeligt mange gode grunde til at få sin bil forsikret hos TopDanmark. Èn af dem er endda loven, men den vender vi tilbage til.

Andre grunde kan være, at man ikke ved, om der kommer et fjols forbi endda. En af dem, der finder morskab i at ridse andres biler. Eller en af dem, der har lidt for lange fingre. Dem kan man ikke altid undgå, men man kan gardere sig i mod dem. Og det bør man gøre, for det ville være så ærgerligt at køre rundt i en bil med abstrakte ridser – hvis man altså er så heldig, at bilen ikke er blevet stjålet. Der er så mange forskellige scenarier, hvor det kan være altafgørende, at man har tegnet sig en god forsikring. Hvis ikke for sin egen, så for andres skyld. Og den gode forsikring får man hos TopDanmark.

Den vigtige ansvarsforsikring kan du få hos TopDanmark

En ansvarsforsikring er den forsikring, der dækker, hvis man kommer til at gøre skade på andre eller deres biler, mens man selv sidder bag rattet. Det er også den forsikring, der dækker, hvis ens egne medpassagerer kommer til skade. Det er altså den forsikring, der dækker, når skaden på andre og andet er dit ansvar. Det er den, der dækker erstatningsansvaret. Den er ikke blot rigtig god at have. Den er også lovpligtig i Danmark, og det har den været i rigtig mange år. Af gode grunde. For den sikrer både, at man som bilist ikke kommer til at afbetale erstatningskrav resten af sit liv – og den sikrer, at modparten får sin erstatning.

Det vil altså sige, at hvis uheldet er ude, er man sikker på, at modparten nok skal få sin erstatning, når man først har betalt sin selvrisiko. En ansvarsforsikring er tilknyttet den enkelte bil, og det betyder, at man også er dækket ind, hvis det er andre, der sidder bag rattet, når ulykken sker. Det gælder selvfølgeligt for alle parter, at man ikke må være under påvirkning af hverken alkohol eller stoffer, og så skal føreren selvfølgeligt have et gyldigt kørekort.

Den ligeså vigtige kaskoforsikring får du også hos TopDanmark

En anden forsikringstype, som er essentiel at have for en bilejer, er kaskoforsikringen. Den er ikke lovpligtig som ansvarsforsikringen, men det gør den ikke mindre vigtig. Kaskoforsikringen er den forsikring, der dækker skader på ens egen bil ved uheld.

Hos TopDanmark dækker kaskoforsikringen en lang række forskellige emner. Herunder også tyveri af både bil og tilbehør. Og så er det endda uden selvrisiko, hvis bilen bliver udsat for seriehærværk, brand, nedstyrtende genstande eller tyveri.

Hvis skaden først er sket i så voldsom grad, at man ikke selv kan køre videre, dækker kaskoforsikringen hos TopDanmark transporten til det nærmeste værksted. Og skulle man få brug for advokatbistand, er retshjælp også et af de områder, der er dækket af kaskoen. Det er uanset, om man selv bliver sagsøgt, eller om man vælger at sagsøge andre. Man er altså rigtig godt dækket ind med en kaskoforsikring her fra. Kan man nøjes med en mindre omfattende kaskoforsikring, skal man gå efter en delkasko.

Skal man skære det helt tydeligt ud i pap, er forskellen på de to hovedtyper af bilforsikring, at ansvarsforsikringen er den forsikring, der dækker, hvis man er skyld i skader på andre og deres ejendele, mens kaskoforsikringen er den der omfatter ens egen bil og dens tilbehør (læs mere om kaskoforsikring her). Begge forsikringer er derfor ideelle at have, hvis man vil føle sig sikker, når man ejer en bil.

Med tilvalg til din bilforsikring hos TopDanmark kan du føle dig helt dækket ind

Selvom man er godt dækket ind, hvis man først har en kasko- og en ansvarsforsikring, kan man sagtens gøre dækningen endnu mere omfattende. Hos TopDanmark finder man forskellige tilbud på tilvalg til bilforsikringen. Tilvalg, der gør det hele lidt lettere at være bilejer.

Hos TopDanmark kan man blandt andet tilvælge vejhjælp. Med vejhjælp er du sikret, at du aldrig ender med at stå ude midt i ingenting uden mulighed for at komme hjem. Den sikrer, at man hurtigt og belejligt kan få hjælp, uanset om man befinder sig i Danmark eller i en anden del af Europa. Her bliver man i øvrigt også tilbudt en lånebil, mens ens egen er på værksted.

En anden type tilvalg er en udvidet glasforsikring. Denne er god at have, hvis man har uheld med bilen ruder. På denne tilbyder Topdanmark lav selvrisiko, og hvis man kan nøjes med at reparere glasset fremfor at skifte hele ruden, slipper man helt for at betale selvrisiko.

Slutteligt er der førerulykkeforsikringen. Denne sikrer en erstatning, hvis føreren af bilen kommer ud for en så alvorlig ulykke, at denne dør eller bliver invalid i situationer, hvor ansvars- eller arbejdsskadeforsikringen ikke dækker. Denne kan man få til meget få penge årligt, og så sørger den for, at man kan føle sig helgarderet, når man sætter sig bag rattet. Og netop at føle sig helgarderet, er målet med de forskellige tilvalgsforsikringer. Tilvalgene sørger for, at der er taget højde for alle aspekter af at køre bil.

Desto flere tilvalg, desto større sikkerhed med en bilforsikring hos TopDanmark

Der er netop rigtig mange aspekter at have i mente, når man kører derud af. Man kommer rigtig langt med en kasko- og en ansvarsforsikring, men vil man føle sig helt og aldeles dækket ind, så skal man på udkig efter de forskellige tilvalgsforsikringer. Ovenfor er en del af dem gennemgået, men der findes også andre. Heriblandt en forsikring, der dækker en eventuel trailer eller påhængsvogn. Denne dækker langt de fleste skader, der kan ske på en trailer – både ved kørsel og ved parkering. Også hærværk, brand og tyveri er der taget højde for i denne tilvalgsforsikring. Det bedste er, at man hos TopDanmark selv skal vælge sin selvrisiko.

En satellitsikring. Det lyder nørdet, kan man tænke. Men ikke desto mindre er det også en af de typer tilvalg, man kan få hos TopDanmark. Med en satellitsikring installeret i sin bil, kan man altid spore sin bil, hvis den bliver stjålet. Dette er især smart, hvis man ejer en dyr og hurtig bil. Disse er nemlig i særlig risikozone for at blive stjålet af folk, der ikke kan holde fingrene for sig selv. Hvis man har en satellitsikring fra DEFA installeret, tilbyder TopDanmark gratis at alarmovervåge din bil, hvis den i forvejen er kaskoforsikret hos dem.

Din alder har betydning, når du bestiller bilforsikring hos TopDanmark

Når man først har haft et kig på alle de forskellige forsikringer, man kan finde hos TopDanmark, kan det måske synes både uoverskueligt og dyrt. Men det behøver det ikke at være. TopDanmark tilbyder forskellige rabatter med udgangspunkt i alder og erfaring. Blandt andet har TopDanmark et særligt tilbud til unge, der endnu ikke er fyldt 28 år. Kør Smart Ung hedder det, og den omfatter både en ansvars- og kaskoforsikring. Med en sådan forsikring kan man som ung bilist spare 25% og samtidig få de gode vilkår, alle andre får. Det eneste, det kræver, er, at man får installeret en mindre boks i bilen, der registrerer køremønstrer og samtidig giver viden om, hvor pænt man kører. Denne er ideel for den unge bilist, der kører pænt og vil spare penge. Hos TopDanmark er der også penge at spare, når man bliver ældre. Man kan nemlig for aldersrabat, når man runder den 50. Samtidig kan man få rabat på kaskoforsikringen, hvis bilen når at fylde fem, ti og femten år, før den bliver skiftet ud. Også selvom man ikke er fyldt 50 endnu, kan der være penge at hente. For med alder kommer erfaring, og hvis man er mindst 28 år gammel, og de seneste fem år har kørt i samme selskab uden skader, kan man kalde sig selv elitebilist. Er man først elitebilist, falder prisen for forsikringen væsentligt. Men man behøver ikke at være elitebilist for at spare penge. For hvert år, man kører uden skader, går man et præmietrin ned, og dermed falder prisen også, indtil man bliver elitebilist.

Saml samtlige af dine forsikringer hos TopDanmark og spar penge

Der er yderligere penge at spare. Hvis man samler alle sine forsikringer hos TopDanmark, kan man spare mange penge. Og vælger man også at have sin pensionsopsparing stående hos TopDanmark, kan man faktisk spare hele 15% på det hele. Denne rabat gør sig gældende for alle ens forsikringer, og hvis skaden er sket, kan man nøjes med at betale én selvrisiko, hvis uheldet omfatter flere typer forsikringer. Der kan altså være mange penge at spare, hvis man vælger at samle det hele i en såkaldt TopAftale hos TopDanmark.